Warning: file_get_contents(http://sumdu.edu.ua/index.php?option=com_sitemenu&task=menu&lang=uk): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wwwroot/neuro.med.sumdu.edu.ua/modules/mod_sitemenu/helper.php on line 21

24–26 квітня 2019 р. II етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціфльностей «Психіатрія та наркологія» та «Медична психологія»

24–26 квітня на базі Харківського національного медичного університету відбувся II етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальностей «Психіатрія та наркологія» (для студентів медичних університетів) та «Медична психологія» (для медичних та класичних університетів).

В Олімпіаді взяли участь 66 студентів із 18 закладів вищої медичної освіти України. В тому числі четверо студентів Медичного інституту Сумського державного університету: з дисципліни «Медична психологія»Денисенко Анастасія (ЛС-501) і Свікольнік Альона (ЛС-501), з дисципліни «Психіатрія та наркологія»Шершнєва Єлизавета (СМ-502) та Чекмарьова Ганна (ЛС-302).


Олімпіада складалася з 2 частин.Теоретична частина: виконання тестових завдань та вирішення кросворду за основними розділами медичної психології або психіатрії та наркології. Практична частина: вирішення клінічних ситуаційних задач; оцінка результатів обстеження пацієнта, описання психічного статусу або психологічного портрету, визначення тактики ведення хворого та основних рекомендацій.

Усі учасники заходу продемонстрували високий рівень теоретичних знань і володіння практичними навичками. Свікольнік Альона виборола друге місце на олімпіаді з фаху «Медична психологія». Окрім того на Олімпіаді були відмічені переможці в окремих номінаціях. Усі переможці отримали пам’ятні подарунки.

 

Під час проведення Олімпіади також відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Актуальні питання нейронаук», яка внесена до «Переліку наукових конференцій здобувачів вищої освіти і молодих учених Міністерства освіти і науки України на 2019 рік». 

Прийняли участь 65 студентів з 6 закладів вищої медичної освіти та класичних університетів України. Усі учасники заходу продемонстрували високий рівень своїх наукових праць та ораторської майстерності. Чекмарьова Ганна стала переможцем конференції та посіла третє місце.

 

Відповідальні за підготовку студентів до олімпіади – Мудренко Ірина Григорівна та Кустов Аркадій Володимирович.

 

Колектив кафедри нейрохірургії та неврології з курсами психіатрії, наркології, медичної психології, професійних хвороб, секцією ортопедії та травматології висловлює щиру подяку студентам та викладачам за високі досягнення та бажає успіхів у навчанні та роботі, натхнення, нових злетів і перемог!