Warning: file_get_contents(http://sumdu.edu.ua/index.php?option=com_sitemenu&task=menu&lang=uk): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wwwroot/neuro.med.sumdu.edu.ua/modules/mod_sitemenu/helper.php on line 21

19th Congress of the Іnternational Headache Society

           Асистент кафедри нейрохірургії та неврології Сотніков Дмитро прийняв участь у 19-му Конгресі Міжнародного товариства з проблем головного болю (Іnternational Headache Society), який відбувався з 5 по 8 вересня 2019 року в місті Дублін (Ірландія). Форум проходив під девізом «Dawn of new headache treatments» («Розквіт нових методів лікування головного болю»). Були висвітлені найсучасніші досягнення у фундаментальній та клінічній неврології, представлена доказова база нової молекулярної ери у лікуванні головного болю, а саме використання моноклональних антитіл до CGRP (білок, що відповідає за проведення больового відчуття) та його рецепторів. Окрема увага була приділення новим немедикаментозним методам лікування мігрені (нейромодуляція, ботулінотерапія тощо).


 

              У рамках Конгресу відбувся товариський турнір з футболу серед неврологів: 1-е місце – збірна команда Африки, Азії та Австралії; 2-е місце – збірна команда Європи; 3-є місце – збірна Північної та Південної Америки. У складі збірної Європи активну участь прийняв представник України – Сотніков Дмитро.