Warning: file_get_contents(http://sumdu.edu.ua/index.php?option=com_sitemenu&task=menu&lang=uk): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /www/wwwroot/neuro.med.sumdu.edu.ua/modules/mod_sitemenu/helper.php on line 21

Науково-практичний симпозіум із міжнародною участю«Профілактика і чинники ризику неврологічних, психічних та наркологічних розладів»

3-4 жовтня 2019 р. в м. Тернопіль відбувся науково-практичний симпозіум з міжнародною участю «Профілактика і чинники ризику неврологічних, психічних та наркологічних розладів». Організаторами симпозіуму були ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України», ГО «Асоціація неврологів, психіатрів і наркологів України», Тернопільський національний медичний університет ім. І. Горбачевського, Харківський національний медичний університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Тернопільська обласна комунальна клінічна психоневрологічна лікарня. В роботі симпозіуму прийняли участь 546 фахівців (лікарів-неврологів, лікарів-психіатрів, лікарів-наркологів, лікарів-психотерапевтів, лікарів-психологів) з 19 регіонів України та Польщі. Учасників симпозіуму вітали представники ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України» та ГО «Асоціація неврологів, психіатрів і наркологів України» (проф. Лінський І.В., проф. Марута Н.О.). У межах заходу були проведені 2 пленарних засідання, 10 секційних засідань, 2 круглих столи та засідання керівного комітету ESO-EAST, ANGELS, на яких було зроблено 98 доповідей. В роботі симпозіуму взяла активну учать та виступила з доповіддю «Медико-соціальна реабілітація  хворих з суїцидальною поведінкою при деменціях» доцент кафедри, к.м.н. Мудренко Ірина Григорівна. Під час роботи симпозіуму його учасники мали можливість ознайомитися з роботою психоневрологічної служби м. Тернопіль, відвідати Тернопільську обласну комунальну клінічну психоневрологічну лікарню. Питання, які обговорювалися учасниками симпозіуму, були спрямовані на покращення профілактики нервових, психічних та наркологічних розладів, а також раннє виявлення чинників ризику цієї патології.